Så var tiden kommet. Fiskeåret 2006 er over, og veldig mange sportsfiskere har meldt inn veldig mye fin fisk til konkurransen vår. Vi i juryen har gruet oss til dette lenge, for å sette en fisk over en annen på denne måten er neiggu ikke lett. Til slutt var det ingen bønn lenger. Tom Ole pisket oss, vi grein og sparket, men til slutt måtte vi bestemme oss. Vi satte oss ned rundt jurybordet (et stort rundt et Tom Ole har i et hemmelig rom UNDER kjellern sin) slik som vi gjør hver måned. Vi hadde bilder av tolv fisk foran oss, og diskusjonen kunne begynne.
De av oss som hadde et håp om å komme seg hjem til middag fikk seg raskt en smell av herr Virkelighet, natten ble lang... Etter utallige timer med diskusjon, håndgemeng og beinhard kaffedrikking, rullingsrøyking og snusing ble vår overherrejurysjefmester lei, og la ned forbud mot tissepauser før vi hadde bestemt oss. Trym tisset selvsagt på seg og begynte å grine, men ingen brydde seg. Vi var for fokusert på oppgaven. Intense, det var det vi var. Som dere skjønner var stemningen mildt sagt trykket... Utpå ettermiddagen dag to klarte vi endelig å bli enige. Blant alle de vakre fiskene året 2006 har bydd på klarte vi å komme frem til den som nå kan pryde seg med tittelen "Årets fisk 2006". Vi begynte arbeidet rett over nyttår, og har brukt tiden frem til nå å komme oss på. Fysisk og mentalt. Endelig er vi oppegående igjen, medisineringen er nede på normalt nivå, og psykologene våre har sluttet å riste trist på hodet.

Det er med ikke så rent lite stolthet og glede Juryen kan presentere mannen som klarte å overliste denne drømmen av en fisk, nemlig

Christer Fossen.

 

Christers vakre auguststam på 3000 gram ble til slutt for vanskelig for juryen å motstå, og den skaffet ham en velfortjent seier i konkurransen. Vi gratulerer, og takker for bidraget.

Juryen vil få takke alle som har meldt inn fisk i året som gikk, dere er alle vinnere og den driten der...

Seriøst har det vært forferdelig lite lett å være jurymann i det siste, dere imponerer stadig, og fiskene dere sender inn er med på å gjøre dagen littegrann bedre for oss, samtidig som de er med på å gjøre avgjørelsen en god del vanskeligere. Vi håper dere vil fortsette å melde inn fisk i 2007, og at året blir minst like vanskelig som fjoråret. Altså like bra. Dere er flinke, det er det dere er!

Mvh Storfiskerns jury v Åsmund Isaksen